Měřicí systém pro laboratorní generátorové soustrojí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá měřením a popisem synchronního generátoru, který je umístěn v laboratořích. Nejprve se práce věnuje teorii synchronního stroje. Následuje podrobný popis zapojení laboratorního soustrojí. Následně se práce zabývá měřením základních parametrů synchronního stroje a potom také se poměrně důkladně věnuje zobrazením přechodných dějů při různých stavech na digitálním osciloskopu. Diplomová práce se snaží porovnat teoretické představy s naměřenými výsledky. Závěrem je uvedeno co všechno by se dalo měřit dalšího na tomto generátorovém soustrojí.
This Master thesis deals with the measurement and description of the synchronous generator , which is located in laboratories. First, the thesis deals with the theory of synchronous machines. This is followed by a detailed description of the involvement of laboratory genetatory unit. Subsequently, the work deals with the measurement of basic parameters of the synchronous machine and also quite thoroughly devoted to displaying transients at various levels on the digital oscilloscope. The dissertation aims to compare theoretical ideas with the measured results. Finally, it is shown what could be measured next to the generator set.
Description
Citation
POCHOP, Z. Měřicí systém pro laboratorní generátorové soustrojí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) Ing. František Vybíralík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student prezentoval svou diplomovou práci na téma - Měřicí systém pro laboratorní generátorové soustrojí. Vedoucí práce byla doc. Orságová, oponentem práce Ing. Ptáček. Doc. Orságová seznámila komisaře s posudkem svým i s posudkem oponenta práce. Ve svém posudku doc. Orságová vytýkala pouze částečné splnění požadavků zadání a celkově nízkou úroveň předložené diplomové práce. Dále uvedla konkrétní nedostatky zjištěné při posuzování práce. Vytýkala i formální nedostatky práce. Oponent práce konstatoval také nízkou úroveň práce a ve svém posudku konkretizoval své výtky. Na dotazy oponenta student odpověděl správně. Doplňující dotaz doc. Orságové směřující na průběh zotaveného napětí generátoru student správně nezodpověděl. Dotaz doc. Baxanta ohledně detekce jevů na generátoru student zodpověděl a navrhl možnost detekce pomocí stroboskopu. Dotaz Dr. Macháčka na skluzovou metodu student správně zodpověděl s pomocí komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO