Simulace šíření zvukové vlny v uzavřeném prostoru pomocí prostředků geometrické akustiky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o simulaci šíření zvukové vlny v uzavřeném prostoru pomocí prostředků geometrické akustiky. Zejména se jedná o srovnání a použití Obrazové metody, metody Ray-Tracing a metody Beam-Tracing pro výpočet odrazů zvukových vln od stěn v uzavřeném prostředí bez překážek. Velká část bakalářské práce je zaměřena na algoritmy Obrazové metody a metody Ray-Tracing, které jsou zrealizovány v prostředí Matlab, a jejich výsledky jsou srovnány na základě provedených simulací.
The bachelor thesis focuses on a simulation of sound wave spreading in closed space using tools of geometric acoustics. It mainly concerns on comparison and using of image source method, Ray-Tracing Method, and Beam-Tracing for counting of sound waves rebounds in close environment without obstacles. A big part of the thesis is measured by algorithms of image source method and Ray-Tracing Method. It´s realized in Matlab software. The results are compared on based of executed simulations.
Description
Citation
HUSÁK, O. Simulace šíření zvukové vlny v uzavřeném prostoru pomocí prostředků geometrické akustiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radim Burget, Ph.D. (člen) Ing. Jan Grepl (člen) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
1. K čemu je vaše téma vhodné? Student odpověděl. 2. Jaký vidíte důvod, že metoda nenašla všechny paprsky v dané konfiguraci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO