Využití senzoru Kinect pro detekci osob

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce pojednává o způsobech detekce osob za pomoci zařízení Kinect od společnosti Microsoft. Hloubkový obraz pořízený tímto zařízením je dále zpracováván pomocí stan- dartních algoritmů pro práci s obrazem za využití volně dostupné knihovny OpenCV. Všechny používané metody zpracování obrazu jsou podrobně popsány z hlediska jejich funkce a vlivu na změnu obrazu. Praktická část práce se zaměřuje na realizaci jednodu- chého programu sloužícího pro segmentaci obrazu a nalezení osob v něm.
Bachelor thesis deals with the methods of people detection by using Microsoft Kinect. Depth image captured by this device is further processed by using standard algorithms from freely available OpenCV library. All of image processing methods are described in detail of their function and influence to image. The practical part of the work is focused on the realization of a simple program, which is serving for image segmentation and finding people.
Description
Citation
JANÁS, L. Využití senzoru Kinect pro detekci osob [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radim Burget, Ph.D. (člen) Ing. Jan Grepl (člen) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Je možné použít Váš algoritmus s kinektem v oblasti přístupu do budovy, kde je přímé sluneční světlo? Ovlivní to nějak disparitní mapu? Je tam vůbec možné kinekt použít? Student otázku odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO