Zhodnocení hospodaření obce

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce pojednává o tématu zhodnocení hospodaření obce, konkrétně o městě Světlá nad Sázavou. V první části práce obsahuje teoretické poznatky. V druhé části je provedena analýza rozpočtových příjmů a výdajů daného města, a zároveň pohled na strukturu příjmů a výdajů ve sledovaném období. V poslední části je konkretizován aktuální problém v daném městě a nastíněny návrhy na zlepšení situace. Současný problém ve městě Světlá nad Sázavou se týká situace, kdy kvůli úpadku skláren se ocitlo bez zaměstnání asi 1200 sklářů. Na Úřadu práce je evidováno asi 650 lidí, někteří z nich si ale i v této době práci našli. Mnoho lidí zvolilo odchod do předčasného důchodu. Výstupem práce jsou návrhy, které by mohly nastalou situaci zlepšit.
The aim of my work is to deal with management of municipality, factually to deal with the management of town of Světlá nad Sázavou. The first part of my work includes the theoretical knowledge. The sekond part of my work deals with analysis of municipal incomes and expenditures of this particular town. It also includes the structure of incomes and expenditures in a given period. The current problem is specified in the last part of my work and there are also outlined some suggestions to improve the situation. The current problem in town of Světlá nad Sázavou is caused by bankruptcy of some glassworks, which produced high rate of unemployment office. In spite of the crisis some of them has already found a new job. Many people have decided to go into an early retirement. The conclusion of my work are some suggestions to improve the current situation.
Description
Citation
STEJSKALOVÁ, P. Zhodnocení hospodaření obce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) JUDr. Lenka Hrstková Dubšeková (místopředseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (člen) Ing. Miloš Grásgruber, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO