Ověření a doplnění výškového bodového pole v k. ú. Lesná (Brno)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této práce je provedení revize a přeměření části základního výškového bodového pole v katastrálním území Brno – Lesná a jeho doplnění. Revize spočívá v ověření aktuálního stavu výškového pole a ověření správnosti a pravdivosti nivelačních údajů, které byly vyhotoveny v 60. letech minulého století. Jejím výsledkem je protokol Oznámení závad a změn bodů základního výškového bodového pole. Dalším cílem je návrh doplnění stávajícího bodového pole z důvodu rovnoměrného rozložení nivelačních bodů, které je základem pro nivelační měření v tomto katastrálním území. Práce se dále zabývá historií budování výškové sítě na našem území, označováním nivelačních bodů a jejich stabilizací. Pojednává o způsobech, metodách a přesnosti jednotlivých druhů nivelace.
The aim of this work is to perform a revision of the basic leveling point field in the cadastral field Brno - Lesná and its complement. Revision consists of verifying the current status of leveling fields and verify the accuracy and truthfulness of leveling data, which were made in 60th the last century. The result is a protocol Notification of defects and changes in points of basic leveling point field. Another objective of the proposal is to supplement the existing point field due to uniform distribution of leveling points, which is the basis for leveling in the cadastral area. Thesis also deals with the history of the vertical grid in the country, marking leveling points and their stabilization. It discusses the ways, methods and accuracy of different types of leveling.
Description
Citation
ŠTĚPÁNEK, M. Ověření a doplnění výškového bodového pole v k. ú. Lesná (Brno) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO