Vyhotovení geometrického plánu v programu VKM v oblasti s DKM

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá zpracováním geometrického plánu v oblasti s digitální katastrální mapou v programu VKM. Pro účely práce byl vybrán geometrický plán na vyznačení budovy v katastrálním území Srnojedy v okrese Pardubice. Práce je rozdělena do dvou částí. První část je teoretická a popisuje digitální katastrální mapu, geometrický plán a záznam podrobného měření změn. Druhá část je prakticky zaměřena a popisuje práce při zpracování vybraného geometrického plánu v terénu a v kanceláři. Nejvíce prostoru je věnováno podrobnému popisu tvorby geometrického plánu v programu VKM. Na závěr práce jsou navržena doplnění a rozšíření některých funkcí programu, která by mohla zpracování geometrického plánu usnadnit. Výsledkem bakalářské práce je analogová podoba geometrického plánu a záznamu podrobného měření změn a změnová data ve výměnném formátu katastru.
The bachelor thesis deals with the survey sketch processing in the digital cadastral map in the program VKM. The survey sketch to mark the building in the Srnojedy cadastral in the district of Pardubice, was chosen for the purpose of the work. The work is divided into two parts. The first part is theoretical and describes the digital cadastral map, the survey sketch and documentation of detailed measurements of changes. The second part is practically oriented and describes the work of the assigned survey sketch in the field and in the office. Most space is devoted to a detailed description of the creation of survey sketch in VKM. Finally, several complements and extensions are designed to the features of the program, which could facilitate the survey sketch processing. The result of this work is an analog form of survey sketch and documentation of detailed survey of changes and change processing data in the exchange format of cadastral.
Description
Citation
TRUBAČ, V. Vyhotovení geometrického plánu v programu VKM v oblasti s DKM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO