Geometrický plán pro odstranění zjednodušené evidence v katastrálním území Popovice u Rajhradu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je věnována problematice tvorby geometrického plánu pro odstranění zjednodušené evidence a jeho vyhotovení v územích s platnou analogovou katastrální mapou. V první, teoretické část je čtenář stručně seznámen s mapovými podklady a zeměměřickými činnostmi v terénu včetně vytyčování hranic, je popsán vznik a historie geometrického plánu, jeho účel a náležitosti podle platných předpisů. Druhá, praktická část se zabývá průběhem zpracování geometrického plánu pro odstranění zjednodušené evidence v katastrálním území Popovice u Rajhradu podle vyhlášky č.26/2007 Sb. ve znění vyhlášky č.164/2009 Sb.. Je popsáno zajištění, zhodnocení a zpracování podkladů včetně transformace přídělové mapy, vytyčení v terénu a zpracování příslušné dokumentace. K výpočetnímu a grafickému zpracování byl použit geodetický program GEUS.
The bachelor thesis focuses on the topic of creation of survey sketch for elimination of simplified land inventory and its drawing up in areas with a valid analog cadaster map. In the first part, which is theoretical, the text introduces map sources and land-surveying activities in-site including marking out boundaries, description of the creation and history of the survey sketch, its purpose and requirements according to the law. The second part, which is practical, deals with the progress of processing the survey sketch for elimination of simplified land inventory in the cadatre unit Popovice by Rajhrad under the legislation no. 26/2007 of the legal code and no. 164/2009 of the legal code. The obtaining, evaluation and processing of the sources is described including the transformation of the allotment map, marking out in-site and processing appropriate documentation. The land-surveying programme GEUS was used for calculation and graphic illustration.
Description
Citation
KORGER, M. Geometrický plán pro odstranění zjednodušené evidence v katastrálním území Popovice u Rajhradu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO