Noční viditelnost vodorovného dopravního značení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na nejdůležitější vlastnost vodorovného dopravního značení, a to noční viditelnost, neboli retroreflexi. Úvodní část práce se zabývá vlastnostmi vodorovného dopravního značení s důrazem na noční viditelnost, obsahuje přehled hmot používaných pro značení, materiály na dodatečný posyp a také různé typy i technologie provádění značení. Další část je věnována metodám měření a jejich popisu včetně zařízení pro měření. V praktické části jsou uvedeny údaje z měření retroreflexe provedené na zkušebním úseku a na vybraných úsecích pozemních komunikací, součástí je také vyhodnocení naměřených hodnot. Závěr práce zahrnuje získané poznatky a souhrnné hodnocení.
This work is focused on important characteristic of horizontal road marking, which is night-time visibility, or retroreflection. Introductoty part deals with characteristics of horizontal road marking with emphasis on night-time visibility, contains summary of materials used for marking, material on drop, and also various kinds and technologies of application of horizontal marking. Next part is devoted to methods of measurement and their description including equipment for measurement. In the practical part there are listed data from measurement of retroreflection made on test area and on chosen areas of roads and also evaluation of measured data. End of this work includes obtained knowledges and review summary.
Description
Citation
FIŠER, D. Noční viditelnost vodorovného dopravního značení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO