Filtrační materiály pro vodárenskou filtraci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se především zabývá filtračními materiály pro úpravu pitné vody, jejich vlastnostmi, způsoby použití a snaží se představit nové možnosti při výběru filtračních materiálů na trhu. Pro lepší pochopení využití materiálů ve vodárenské filtraci se práce zabývá i vodárenskou filtrací obecně. Jde především o pomalou biologickou filtraci a rychlofiltraci, ale je zde popsána i další možnost filtrace přes zrnitý materiál jako je tlaková písková filtrace. V neposlední řadě je zde pospána také stále více se rozvíjející membránová technologie. V praktické laboratorní části se práce zaměřuje na tlakové ztráty na filtru, které byly u vybraných filtračních materiálů získány na modelovém zařízení filtrační kolony. Tyto údaje jsou v praxi důležitým ukazatelem pro výběr filtračního materiálu podle potřeb provozu.
This bachelor thesis mainly deals with filter media for treatment of drinking water, their properties, uses and try to imagine new possibilities for choosing of filter materials on the market. To better understand the use of materials in water filtration, the work deals with the local water filtration generally. These are mainly slow biological filtration and high-rate filtraion, but there is also described the possibility of further filtration through a granular material such as sand filtration pressure. Finally, Here is described also increasingly developing membrane technology. In the laboratory practical part deals with on the pressure loss on the filter, which were selected by the filter material obtained device model filtration column. These data are, in practice, an important indicator for the selection of filter material according to traffic needs.
Description
Citation
NOVOTNÁ, A. Filtrační materiály pro vodárenskou filtraci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO