Přímá realizace přenosové funkce obvody s moderními funkčními bloky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tématem mé bakalářské práce je přímá realizace přenosové funkce obvody s moderními funkčními bloky. Jedná se o návrh multifunkčních kmitočtových filtrů. Výhodou přímé realizace přenosové funkce je např. snadná modifikace takovéhoto návrhu pomocí grafů signálových toků. Tento návrh lze použít pro obvody pracující v proudovém i napěťovém módu. Mým úkolem je navrhnout několik takových zapojení s užitím moderních prvků a funkčních bloků. Následně ověřím jejich funkci a základní vlastnosti, podrobím je citlivostní a toleranční analýze a prozkoumám vliv parazitních jevů a reálných stavebních prvků.
The aim of my bachelor’s thesis is a direct realization of the transfer function using modern functional blocks. It is a circuit design of multifunction frequency-selection filters. A merit of the direct realization of the transfer function is for example an easy modification of the circuit design using the signal flow graph. These circuit designs can work in current and voltage modes. My task is to design a few such designs using modern function blocks. Then I verify their function and basic characteristics, I make tolerance and sensitivity analyses and lastly I scrutinize effects of parasitic phenomena and real building components.
Description
Citation
VYSKOČIL, J. Přímá realizace přenosové funkce obvody s moderními funkčními bloky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Jarmila Dědková, CSc. (předseda) prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (člen) prof. Ing. Tomáš Dostál, DrSc. (člen) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) prof. Mgr. Páta Petr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO