Obnovitelné zdroje energie pro bytové domy.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce „Obnovitelné zdroje energie pro bytové domy“ je zvolení nejlepšího alternativního zdroje tepla pro vytápění a ohřev teplé vody a to z finančního hlediska. Proto je významná část práce věnována ekonomickému posouzení. V první části jsou zvoleny jednotlivé kombinace systémů, které jsou následně finančně oceněny a v druhé části jsou počítány celkové finanční náklady za dobu životnosti jednotlivých systémů. Je vybrán nejlevnější systém, který je podroben detailní analýze a je vyhotoven graf finančních nákladů, který je přesnější a provede se jeho dimenzování a realizační projekt. Teoretická část zmiňuje právní předpisy a dále se zabývá přístupem k navrhování obnovitelných zdrojů a v další části je stručný přehled této problematiky.
Aim of the bachelor thesis „Renewable soucers of energy for residential houses“, is the choice of the best alternative heat sources for heating and for hot water from a financial point of view. Therefore, a significant part of the thesis dedicated to economic assessment. In the first part are selected each combination of systems that will be rewarded in the second part are calculated total financial costs over the life of the individual systems. It selected the cheapest system that is subjected to detailed analysis and prepare a chart of financial costs, which is more accurate and performs its design and implementation project. The theoretical part of the legislation mentions and describes the approach to the design of renewable energy and other section is a brief overview of this issue.
Description
Citation
BERGR, J. Obnovitelné zdroje energie pro bytové domy. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO