Optimalizace zdrojů financování pro rozvoj stavební firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním jednotlivých způsobů financování při rozvoji stavební firmy. Mnou vybraná firma koupila nákladní automobil a pásové rypadlo, aby mohla rozšířit nabídku svých služeb. Porovnávám financování pomocí vlastních zdrojů, úvěru u Komerční banky a leasingu od společnosti Reiffeisen LEASING. Pro srovnání jsem používala cash flow v nominální i diskontované hodnotě. Diskontní sazbu jsem zvolila 10%. Při určení diskontní sazby jsem vzala v potaz požadovaný zisk, zisk za poslední období a výši úroků u termínovaných účtů.
This bachelor´s thesis presents a comparison of various methods of financing the development of construction companies. Selected company bought lorry and crawler excavators in order to extend its range of services. I compare financing with own resources, loans from Komerční banka and leasing from Raiffeisen LEASING. I used the cash flow for comparison in nominal and discounted value. I chose the discount rate 10%. In determining the discount rate, I took into consideration the desired profit, profit for the last period and the amount of interest on term deposits.
Description
Citation
VOTRUBCOVÁ, V. Optimalizace zdrojů financování pro rozvoj stavební firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO