Ekonomické aspekty zadávání veřejných zakázek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Řešeným problémem této bakalářské práce je proces zadávání veřejných zakázek, který je prozkoumán z pohledu zákona č. 137/3006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů. Za pomoci poslední novely č. 55/2012 Sb. je vyčleněno do tabulek množství změn, jež zásadně mění pohled na zákon o veřejných zakázkách. Proces zadávání veřejných zakázek je následně analyzován a vyhodnocen prostřednictvím zadávacích dokumentací, ze kterých byla čerpána data o kvalifikačních předpokladech a hodnotících kritérií. Vyhodnocení je provedeno pomocí grafů a tabulek. Výsledkem práce je prokázání významného vlivu novely na celý proces zadávání veřejných zakázek a pokles zadaných veřejných zakázek na stavební práce s ohledem na veřejné zakázky na dodávky a veřejné zakázky na služby. Budoucím doporučením je znovu novelizovat zákon o veřejných zakázkách a snažit se umožnit opětovný nárůst zadaných veřejných zakázek a tím napravit významný negativní dopad novely.
The issue solved in this thesis is the procedure for the award of public contract, which is explored from the perspective of the Act No. 137/3006 Coll., on Public Contracts, as Amended. With the help of latest Amendment No. 55/2012 Coll., number of changes was allocated into the tables. These changes fundamentally modify the view on the Act of Public Contract. Process of the award of public contract is then analyzed and evaluated by the tender dossier, from which the data about qualification requirements and evaluation criteria was drawn. Evaluation is performed using graphs and tables. The result of this thesis is to demonstrate a significant effect of the Amendment on the entire procedure and the decrease of assigned public works contracts with regard to public supply contracts and public service contracts. Future recommendation is to re-amend the Act on Public Contract and try to allow the re-growth of awarded public contracts, and to reclaim significant negative impact of the Amendment.
Description
Citation
HRDINOVÁ, E. Ekonomické aspekty zadávání veřejných zakázek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO