Vytápění a příprava teplé vody penzionu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá řešením otopného systému a přípravou teplé vody pro budovu penzionu. V práci je uvedena základní systematika teplovodních soustav a rozvodů vytápění. U nejčastěji používaných materiálů v teplovodních soustavách jsou identifikovány výhody, nevýhody i možnosti použití. Potrubní spoje jsou rozděleny dle rozebíratelnosti a jednotlivé varianty spojů jsou detailněji popsány. Ve výpočtové části je provedena analýza předmětné budovy na základě jejích charakteristik. Dle této analýzy je budova klasifikována z hlediska její energetické náročnosti a byl tedy stanoven tzv. „energetický štítek obálky budovy“. Za pomoci těchto a dalších dat byl proveden návrh otopného systému pro vytápění v souladu se státními normami. Navrhované řešení je posuzováno z hlediska efektivity, komfortu i pořizovacích a provozních nákladů.
The Bachelor thesis deals with heating system and preparation of hot water for a boarding house building. In the thesis is introduced fundamental systematics of heat line water systems and heating distribution. By the most frequently used materials are identified advantages, disadvantages and possibilities of application. Piping joints are divided according to disassembleability and single options are furthermore described. In the calculating part is analyzed the particular building based on its characteristics. According to this analysis is the building classified from the viewpoint of energetic demands and therefore was determined its “Building envelope energy label”. Based on those and additional data was designed the heating system in correspondence with national regulations. Suggested solution takes in account efficiency, comfort, acquisition and operating costs.
Description
Citation
BENEŠ, J. Vytápění a příprava teplé vody penzionu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO