Posuzování odolnosti žárobetonů vůči chemicky agresivnímu prostředí.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Jsou aplikace žárobetonů pro místa, kde na ně působí korozivní prostředí. Bakalářská práce se zabývá popisem korozních vlivů a metodikou jejich zkoušení. Jednou z nejdůležitějších vlastností materiálů, která ovlivňuje jejich chemickou korozní odolnost, je jejich hutnost. Praktická část práce je zaměřena na zkoušení ostřiv v současnosti používaných pro výrobu žárobetonů. Na těchto ostřivech byla stanovena odolnost proti kyselině sírové.
There are applications of refractory concretes for places where these are exposed to corrosive environments. This bachelor thesis deals with both description the corrosive effects and methodology of their testing. One of the most important properties of materials, affecting the chemical corrosion resistance, is their density. The practical part of the thesis is focused on testing the grogs which are currently used for production of refractory concrete. The aggregates were tested for the resistance to sulfuric acid.
Description
Citation
MÁTL, D. Posuzování odolnosti žárobetonů vůči chemicky agresivnímu prostředí. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO