Výzkum přípravy vysokohodnotné síranové maltoviny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce je zaměřena na přípravu vysokohodnotné síranové maltoviny. V návaznosti na současný stav byl proveden návrh síranového premixu, který bude použit jako pojivo omítkových směsí, stěrek a vysprávkových tmelů. Teoretická část práce se zabývá dosavadním průzkumem síranových maltovin s důrazem na technologické vlastnosti beta-sádry. V experimentální části práce je navržen premix a stanovení jeho základních technologických vlastností.
The thesis is focused on preparation of high – valuable gypsum binder. Following the current state was performed design of sulphate premix, which will be used as binder of plaster mixture, leveling and corrective cement. Teoretical part of task is dedicated to a existing research of sulfate binders with an emphasis on technological properties of beta-gypsum. In Experimental part of task is designed premix and assessment basic technological properties.
Description
Citation
HALUSKA, L. Výzkum přípravy vysokohodnotné síranové maltoviny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO