Studium možností hydrofobizace cihelných tvarovek pro soklové zdivo

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se věnuje návrhu způsobu hydrofobizace cihelných dutinových tvarovek určených pro výstavbu zděných konstrukcí, především soklového zdiva a dalších obvodových konstrukcí zatížených zvýšeným účinkem vlhkosti. Náplní práce je provedení literární rešerše v oblasti hydrofobizačních přípravků a metod, které by zajistily snížení nasákavosti zdicích tvarovek. Součástí práce je pak také praktické ověření účinnosti vybraných hydrofobizerů na cihelných tvarovkách. Cílem práce je nalezení optimálního způsobu snížení nasákavosti zdicích prvků, a to jednak z pohledu výsledných užitných vlastností, tak i z pohledu ekonomického.
The work is focused on the design method of hydrophobic cavity brick fittings for the construction of masonry structures, especially plinth masonry and other external structures subjected to elevated moisture. The scope of work is to undertake a literature review of hydrophobic products and methods for reducing absorption of masonry blocks. The work is also practical verification of the effectiveness of selected hydrofobics the brick fittings. The target is to find the optimal method of reducing the absorption of masonry elements, both in terms of the resulting utility properties and economic viewpoint.
Description
Citation
JIRÁSKOVÁ, I. Studium možností hydrofobizace cihelných tvarovek pro soklové zdivo [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO