Vývoj sádrových prvků jako součásti komplexního příčkového systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zabývá vývojem sádrových prvků jako součásti komplexního příčkového systému v návaznosti na vývoj vysokohodnotné sádry. První část práce se věnuje teoretickým poznatkům v oblasti síranových pojiv se zaměřením na jejich použití pro výrobu sádrových příčkových tvárnic a dále studii normy týkající se těchto tvarovek. Druhá část je zaměřena na návrh poloprovozní formy, odlev tvarovky, stanovení jejich vlastností a ověření normových požadavků.
The thesis is oriented on development of gypsum elements as part of a complex partition system in continuation of high – valuable gypsum plaster development. The first part of the task is dedicated to a theoretical knowledge in the field of gypsum binders, especially is focused on their application in manufacture of gypsum partition block and study of standard requirement. Second part is focused on designing of the trial mold, pouring of the block and assessment of gained data.
Description
Citation
SKOUPIL, Z. Vývoj sádrových prvků jako součásti komplexního příčkového systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO