Metodika zkoušení obkladového výrobku z modifikovaného dřevoplastového kompozitu (WPC)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na popis metodiky zkoušení fasádního obkladového prvku z dřevoplastového kompozitu (WPC) modifikovaného příměsí popílku. V práci jsou rozvedeny vlastnosti a užití komerčně vyráběných dřevoplastových kompozitů, suroviny pro jejich výrobu a technologie zpracování těchto surovin ve finální výrobek. Rovněž jsou uvedeny základní informace týkající se modifikující příměsi, díky které se předpokládá zlepšení fyzikálních a mechanických charakteristik fasádního dílce navrženého složení a rozměrů. Pro tento dílec jsou v návaznosti popsány kritéria, postupy a podmínky nezbytné pro udělení Prohlášení o shodě, které umožní uvedení dílce na trh. V závěrečné části je vypracovaná jednoduchá a přehledná tabulka, jako ukázka výchozí typové zkoušky.
The bachelor’s thesis is focused on the description of testing methodology of facade gladding tile made from WPC modified by the fly ash addition. In the first part of the thesis, the properties and standard utilization of commercially produced WPC are specified, together with the material composition and their processing technology to final product. Withal, the basic information of the modifying admixture, that should improve the physical and mechanical characteristics of the designed gladding element, are provided. Following, the criteria, procedures and conditions are described for this component, that are required for granting the certificate of conformity, which allows the partial market. In the final section of the thesis, simple and clear table is developed, as an example of the default type tests.
Description
Citation
POKORNÁ, S. Metodika zkoušení obkladového výrobku z modifikovaného dřevoplastového kompozitu (WPC) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO