Studium vlivu složení betonu na obrusnost povrchů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zabývá sumarizací poznatků o problematice týkající se ztrátě protismykových vlastností vozovek, která je způsobena obrusem povrchu. Dále pak uvádí souvislosti mezi typy hrubého kameniva a objemu cementového tmele na obrusnost, vliv pevnosti v tlaku, míru provzdušňění a různé typy povrchových úprav. V praktické části byly navrženy receptury CB II s různými typy hrubého kameniva. Vzorky byly testovány na obrusnost metodou dle Böhma dle normy ČSN 73 1324 - Stanovení obrusnosti betonu.
This work deals with summarizing knowledge on issues related to the loss of skid resistance properties of roads, which is caused by surface abrasion. Then indicates the relation between types of aggregates and paste volume to abrasion, impact compressive strength, aeration rate and different types of finishes. In the practical part were designed recipe CB II with different types of coarse aggregate. Samples were tested for abrasion method according to Böhm according to CSN 73 1324 Determination of abrasion of concrete.
Description
Citation
HOŠKO, M. Studium vlivu složení betonu na obrusnost povrchů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO