Novostavba rodinného domu s provozovnou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je projekt rodinného domu s provozovnou v Kyjově - Nětčicích. Součástí jsou všechny prováděcí výkresy objektu. Rodinný dům je navržen pro čtyřčlennou rodinu. Zastavěná plocha objektu činí 127,58 m2 a obestavěný prostor 1254,06m3. Objekt se nachází na severu města Kyjova v klidné městské části Nětčice. Objekt se rozkládá na dvou sousedních parcelách, které jsou dle platného územního plánu určeny k zástavbě. Pozemky jsou mírně svažité od jihozápadu na severovýchod. Stavba je zcela podsklepena. V suterénu je situována provozovna. Jedná se o malou podnikatelskou činnost - výrobu peristaltických a dávkovacích čerpadel. Svislé konstrukce podzemního podlaží jsou vyzděny z betonových tvárnic, svislé konstrukce nadzemních podlaží pak z vápenopískových tvárnic. Střecha je šikmá valbová. Projekt rodinného domu klade mimo jiné důraz na statické a vhodné dispoziční řešení, tepelně technické vlastnosti všech konstrukcí, požární bezpečnost objektu apod. Výkresy, schémata a vizualizace byla zpracována ve výukové verzi projekčního softwaru ArchiCAD.
The subject of this bachelor's thesis is a design of family house with establishment in Kyjov - Netcice. It includes all the detailed drawings of the building. The house is designed for a family of four. Built-up area is 127.58 m2 and 1254.06 m3. The building is situated in the north of Kyjov in a peaceful town part Netcice. The building is located on two adjacent parcels, which are intended to be built-up by the Land-use Plan. Land is gently sloping from the southwest to northeast. The building is completely basement. In the basement is located establishment. It is a small business - production of peristaltic and dosing pumps. Vertical construction of the basement are lined with concrete blocks, vertical construction of the upper floors are lined with lime-sand blocks. The roof is hip in slant. Design emphasizes, inter alia, on static and appropriate layout, thermal properties of constructions, fire safety of the building, etc. Drawings, charts and visualization have been processed in educational version of design software ArchiCAD.
Description
Citation
KOUŘILOVÁ, V. Novostavba rodinného domu s provozovnou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO