Laboratorní spínaný napájecí zdroj

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem spínaného zdroje na bázi propustného měniče s výstupním regulovatelným napětím v rozmezí 3 až 30V a zatěžovacím proudem do 1 A. Nejprve je rozebráno teoretické řešení základních typů měničů a problematika spínaných zdrojů. Následuje návrh jednotlivých částí zdroje, který byl nejprve sestaven v testovací verzi na pokusné desce. Poté byla navrhnuta deska plošných spojů a kompletní mechanické řešení. Zdroj je rovněž opatřen digitálními moduly pro měření napětí a proudu a je chráněn proti přetížení.
This bachelor’s thesis is concerned with design switching power supply based on forward converter with output voltage regulated in the range of 3 to 30V and load current to 1 A. First of all, it discusses the theoretical solution of basic types of converters and switching power supply problems. Followed by a proposal of various parts source, which was first established in the test version on the test board. Then was proposed printed circuit board and complete mechanical solutions. Source is also equipped with digital modules for measuring voltage and current, and is protected against overload.
Description
Citation
SLEZÁK, J. Laboratorní spínaný napájecí zdroj [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen) Ing. Michal Zamazal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO