Ovládací panel VKV rádia s kmitočtovou syntézou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navržení zapojení ovládacího panelu pro příjem VKV rádia a jeho praktická realizace. Doplněním panelu o vhodnou vstupní tunerovou jednotku vznikne kompletní přijímač pro příjem rádiového vysílání. Mým úkolem je zaměřit se na dvě kmitočtová pásma: pásmo VKVII pro rozhlasové vysílání a pásmo VKV pro leteckou radiokorespondenci. V práci je popsán postup při výběru obvodů, jejich popis a začlenění do kompletního schématu zapojení, popis ovládacího programu pro mikrokontrolér a popis ovládání přístroje. V příloze je umístěno schéma i předloha pro výrobu plošného spoje.
The aim of this work is to propose the involvement of the control unit for receiving VHF radio and its practical implementation. Adding a panel on the appropriate tuner unit leads to a complete receiver to receive radio broadcasts. My work is to focus on two frequency bands: VHF band for broadcasting and VHF band for air radio communication. This paper describes a process of selection of component, their description and integration into a complete circuit, a description of the control program for the microcontroller and a description of control device. Scheme and the draft for the manufacture of printed circuit board is attached.
Description
Citation
SOBOTKA, M. Ovládací panel VKV rádia s kmitočtovou syntézou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen) Ing. Luděk Závodný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO