Návrh čistírny odpadních vod v lokalitě s extrémními požadavky na jakost vyčištěných vod.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá technologiemi čištění odpadních vod, které dosahují vysoké kvality vyčištěné vody, zejména s ohledem na odstraňování nutrientů. V úvodu práce jsou popsány zvláště chráněná území ČR, kde by měly být kladeny maximální nároky na kvalitu vypouštěných odpadních vod. Následuje popis legislativních požadavků na jakost vypouštěných odpadních vod. Dále je zpracován vliv nutrientů – dusíku a fosforu na životní prostředí a principy jejich odstraňování z odpadních vod. V další části je uveden přehled technologických procesů používaných k dosažení dané požadované kvality odtoku. Na závěr je zpracován přehled technologií používaných jako terciální stupeň čištění odpadních vod s důrazem na membránové technologie. Druhou částí práce je studie návrhu čistírny odpadních vod s membránovou technologií pro obce Sloup a Šošůvka, které se nachází v chráněné krajinné oblasti Moravský kras.
This diploma thesis deals with the wastewater treatment technologies by means of which high quality of the treated wastewater is attained, especially with regard to removing nutrients. The introduction of the thesis contains, among others, descriptions of the reserves in the Czech Republic where it is extremely important to insist on the highest quality of the discharged wastewaters. Then follows a summary of the quality requirements on the discharged wastewaters as stipulated in the legislation. Furthermore, I analyse the impact of the nutrients – nitrogen and phosphorus – on the environment and the principles of their removal from the wastewaters. In the next section I concentrate on the technological processes by means of which the required quality of the wastewater is achieved. The conclusion includes a list of technologies used as the tertiary wastewater treatments with emphasis on membrane technologies. The second part of my thesis is a study of a project of a wastewater treatment plant (WWTP) with membrane technology for the villages of Sloup and Šošůvka located within the protected landscape area of Moravian Karst.
Description
Citation
KRUPICA, R. Návrh čistírny odpadních vod v lokalitě s extrémními požadavky na jakost vyčištěných vod. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-28
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO