Obnova a nové využití zámku v Moravském Krumlově

Abstract
Předmětem diplomové práce je architektonická studie nového využití zámku Moravský Krumlov. Objekt zámku bude nově sloužit jako hotel, bude zde umístěn kongresový a koncertní sál, kavárna, restaurace, administrativní zázemí, 2 prostory k pronájmu, v suterénu bude vinárna, stávající prostory galerie budou zachovány pro účely prezentace uměleckých děl a výtvarná sympozia. Objekt bývalých koníren bude využit pro fitness studio, tělocvičny, bowlingovou hernu, jako místo pro relaxaci a sportovní vyžití. Pod hlavním nádvořím, v prostoru mezi zámkem a konírnami, bude umístěno 2-poschoďové podzemní parkoviště přístupné rampou z ulice Zámecká. Nový záměr ctí, respektuje a snaží se co nejlépe využít původní, historické, architektonicko-technické zákonitosti zámku a zasahuje do nich jen minimálně.
The theme of my dissertation is to create the architectural study of a new utilization of the Chateau Moravský Krumlov. The Chateau will be newly used as a Hotel, there will be placed a congress and concert Hall, Cafe, Restaurant, offices, 2 room for rent, Wine bar in the basement, exixting Gallery space will be maintained for presentation of artworks and art symposiums. Object of a former chateau Stables will be used as a Fitness studio, Gyms, a Bowling room, as a place for relaxing and sports activities. Under the main courtyard, in the area between the Chateau and Stables, the two-story underground parking will be placed, and will be accessible from the street Zámecká. The new utilization honor, respect and tries to sensitively use original, historical, architectural and technical relations of the Chateau and intervene in them only minimally.
Description
Citation
NOVÁKOVÁ, A. Obnova a nové využití zámku v Moravském Krumlově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2013-06-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO