Obytný soubor Brno Holásky, lokalita V Aleji

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem nízkopodlažního obytného souboru na území městské části Brno - Tuřany, na katastrálním území Holásek. Lokalita je vymezena ze západu Černovickým potokem s přírodní památkou Holásecká jezera, ze strany východní železniční tratí Brno – Uherské Hradiště a z jihu ulicí U Potoka. Návrhové plochy jsou západně od ulice V Aleji. Hlavním cílem bylo zjistit rámcové předpoklady využití zadaného území, navrhnout na něm urbanisticky kvalitní obytný celek, aniž by ztratil návaznost na původní strukturu obce a také zajišťující plnohodnotné prostory pro každodenní pobyt, pohyb, odpočinek a rekreaci obyvatel.
Master´s thesis proposes the design of low-rise residential complex in the city Brno - Tuřany, the cadastral territory Holásky. The location is defined from the west by the stream Černovický potok with natural monument - lakes Holásecká jezera, from the east by railway line Brno - Uherské Hradiště and from south by street U Potoka. The proposed area is west of the street V Aleji. The main objective was to use the framework conditions of the specified territory, propose urbanistic quality residential complex without losing the connection with the original structure of the township and to ensure full-fledged facilities for living, walking ,resting and recreation of the population.
Description
Citation
OMISHORE, A. Obytný soubor Brno Holásky, lokalita V Aleji [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2013-06-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO