Obytný soubor Brno Holásky, lokalita V Aleji

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Řešené území se nachází v městské části Brno - Tuřany. Je vymezeno ze západu Černovickým potokem s přírodní památkou Holásecká jezera, z východu železniční tratí a z jihu ulicí U Potoka. Cílem návrhu je komplexní urbanistické řešení rozvojového území. Stávající území představuje typickou strukturu bývalé vesnice připojené k Brnu. Lokalita má výhodnou polohu pro rozvoj obytné funkce a doplňkového vybavení. Hlavním cílem řešení je navrhnout městskou zástavbu, která by navázala na původní strukturu obce a efektivní formou využila disponibilní nezastavěné plochy.
The area is located in the city of Brno - Tuřany. It is defined from the west Černovice river with natural monument Holásky Lake, from east by railway line from the south street U Potoka. The aim is a comprehensive urban design of the development area. The existing area is a typical structure of the former village connected to Brno. Location is convenient for the development of residential functions and optional equipment. The main objective of the solution is to design urban areas, which would carry on the original structure of the village and effective form of use of the available unused area.
Description
Citation
MOKRÁ, P. Obytný soubor Brno Holásky, lokalita V Aleji [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2013-06-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO