Architektura sociálně vyloučených - vězení s ostrahou v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce byla zpracována jako architektonická studie vězení s ostrahou v Brně na základě zadání. Vězení s ostrahou pro 350 vězňů reaguje na potřeby a trendy moderního vězeňství. Nové zařízení je postaveno na principu úsporného typologického řešení s minimálními docházkovými vzdálenostmi. Koncept je dělen na dva hlavní ubytovací objekty podkovitého tvaru, které jsou spojené budovou s provozní a administrativní funkcí. Jednotlivá ubytovací podlaží mají po dvou jednotkách bydlení, které obsahují vycházkové terasy. Terasy jsou opláštěné sítí volně přecházející na spojovací objekt a tvoří tím jednotný celek objektů. Plní tak funkci druhého zabezpečení. Uprostřed areálu se nachází sportovní plocha. Výrobní hala s příslušenstvím uzavírá v zadní části pevné oplocení areálu. Vytvořením kompaktního samostatně fungujícího celku je docíleno jednoduchosti a uzavřenosti areálu věznice s ekonomickým využitím pozemku.
The master's thesis was worked out as the arhitectural study high security prison in Brno based on the submission. High security prison for 350 prisoners responds to the needs and trends of the modern jail. The new facility is based on the principle of space saving typological solutions with minimal attendance distance. The concept is divided into two main accommodation horseshoe-shaped objects that are associated with building, that are connected operating and administrative functions. Single floor for accommodation with two housing units, which include walking terraces. Terraces are sheathed with net freely crossing the connecting object and comprehensive area of all objects. It fulfills the function of the second security. In the middle of the complex there is a sports area. Production hall with facilities closed the back of a solid fence of area. By creating a compact self-functioning complex is achieved simplicity and closeness of the prison with economic use of the land.
Description
Citation
POKORNÁ, E. Architektura sociálně vyloučených - vězení s ostrahou v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2013-06-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO