Městský dům - architektura kombinace funkcí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Projekt se zabývá dostavbou bloku budov v Brně – Zábrdovicích, vymezenou místními komunikacemi. Pro návrh hmoty byl využitý princip poréznosti, kdy byl pozemek zastavěn maximální statickou hmotou prořezaný dynamickými komunikacemi – optimálními spojnicemi skrz objekt se zelení. Objekt má pět nadzemních podlaží a suterén s garážemi a technickým zázemím. V 1NP a části 2NP jsou obchodní prostory, na úrovni 2NP a 3NP jsou administrativní prostory. V části 3NP, ve 4NP a v 5.NP jsou byty. Založení objektu je na železobetonové desce, konstrukční systém domu je tvořen železobetonovými sloupy se zděnými vyzdívkami. Stropy a schodiště jsou monolitické železobetonové. Objekt je zastřešen rovnou střechou, část střech je pochozí se zelení.
The project deals with completion a REC block buildings in Brno – Zábrdovice, defined by local roads. For the design of mass was used a porosity principle, when the site was covered with maximum static mass cutted by dynymic communication-optimal connections through the object. Object has five floors and a basement with garages and technical facilities. In the 1st floor and the part of 2nd floor are business premises, on the 2nd and 3rd level are administrative premises. On the part of a 3rd floor and in 4NP and 5th floor there are apartments. The foundations of an object is the reinforced concrete slab, the constuction systém is formed by reinforced-concrete columns with brick walls. Ceilings and staircases are monolithic reinforced concrete. Object is topped by a flat roof, part of the roof is greened.
Description
Citation
SALVA, M. Městský dům - architektura kombinace funkcí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2013-06-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO