Možnosti testování a zlepšování trvanlivosti provzdušněných betonů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá studiem vlastností provzdušněných betonů, sleduje se vliv složení betonu, dávky a druhu provzdušňovací přísady a plastifikační přísady na trvanlivost betonu. Sleduje se především míra provzdušnění v čerstvém betonu a jeho vliv na trvanlivost. V teoretické části práce jsou popsány různé mechanismy, které mají vliv na poškození betonů, jevy, které se mohou vyskytovat u provzdušněných betonů a ovlivňovat pevnost betonů v tlaku a dále jsou zde také uvedeny výsledky studie zabývající se používáním různých rozmrazovacích solí na betonové povrchy. V experimentální části práce byly navrženy, namíchány a odzkoušeny receptury provzdušněných betonů. Zjišťovaly se různé vlastnosti ale zejména odolnost proti chemickým rozmrazovacím látkám a množství vzduchu ve ztvrdlém betonu. Výsledkem práce je vyhodnocení vlivu míry provzdušnění na různé vlastnosti ztvrdlých betonů ale zejména na trvanlivost betonů.
This master´s thesis studies qualities of aerated concretes, is monitoring influenece concrete composition, quantity of aerating admixture and plasticized admixture on the durability of concrete. It is monitored especially air flow and his influence on durability on concrete. In theoretical part are explained mechanisms of damage concrete, phenomena, which influence compressive strength of concrete and then there are the results of resistance against the influence of chemical defrosting substances. In experimental work were designed, mixed and tested recipe of concerete. We investigated different atribute, especially resistance of the chemical defrosting and air flow in hardened concrete. The result of master´s thesis is effect of flow air in concrete on the durability.
Description
Citation
KLAUDOVÁ, D. Možnosti testování a zlepšování trvanlivosti provzdušněných betonů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2013-01-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO