Experimentální ověření fotokatalytického působení TiO2 v betonech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na shromáždění všech dostupných informací o aplikaci fotokatalytické formy TiO2 v betonech, a to zejména v povrchových vrstvách prefabrikovaných dílců i monolitických konstrukcí. V práci jsou podrobně popsány vlastnosti samotného oxidu titaničitého, jeho zvláštní schopnosti, vedoucí k výraznému zlepšení životního prostředí, a to prostřednictvím fotokatalýzy. Dále jsou popsány způsoby ověření fotokatalytické aktivity oxidu titaničitého a aplikace oxidu titaničitého v reálných projektech. V praktické části jsou testovány receptury sekundárních nátěrů z produkce Prechezy a.s. Přerov.
This thesis is focused on gathering all available information on the application forms of photocatalytic TiO2 in concretes, especially in the surface layers of precast and monolithic structures. The paper describes in detail the properties of titanium dioxide alone, his special abilities, leading to a substantial improvement of the environment, through photocatalysis. Further verification methods are described photocatalytic activity of titanium dioxide and titanium dioxide application in real projects. The practical part is tested recipes of secondary coatings from the production of company Precheza a.s. Přerov.
Description
Citation
STEINBERGEROVÁ, I. Experimentální ověření fotokatalytického působení TiO2 v betonech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2013-01-28
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO