Statické řešení mostu na dálnici Jánovce-Jablonov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je návrh dálničního mostu na trase Jánovce - Jablonov a jeho statického řešení. Uvažovaná varianta je o čtyřech polích 34+44+44+34m a nosnou konstrukci tvoří monolitický dvoutrám z předpjatého betonu. Výška příčného profilu je po celé délce mostu konstantní. Jednotlivá pole budou budována na výsuvné skruži. Návrh nosné konstrukce je proveden dle mezních stavů, včetně řešení časové analýzy. Výpočet účinků zatížení je proveden pomocí výpočetního softwaru a posudky jsou počítány ručně, podle EUROKÓDU.
The subject of Diploma thesis is the design of bridge on the highway Jánovce - Jablonov and his static solution. Selected variant is made from four span 34+44+44+34m and supporting structure consist of monolithic two beams of prestressed concrete. Height of cross section is over the whole lenght of the bridge constant. Each beams will be built on sliding formwork. The design of supporting structure is made according to limit states, including addressing timing analysis. Calculation of the effects of loading is made by software and reviews are calculated by hand according to Eurocode.
Description
Citation
DAREBNÍČEK, P. Statické řešení mostu na dálnici Jánovce-Jablonov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO