Problematika zvyšování podílu R - materiálu v asfaltových směsích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je problematika asfaltových směsí se zvyšujícím se podílem R-materiálu. V teoretické části práce jsou definovány pojmy recyklace a R-materiál a popsány druhy recyklace. Praktická část se věnuje výrobě a zkoušení asfaltových směsí s různým obsahem R-materiálu. Navrhovaná asfaltová směs je asfaltový beton pro podkladní vrstvy ACP22+. Obsah R-materiálu ve směsích je 0%, 30%, 50% a 70%. Jako speciální přísada pro změkčení asfaltu z R-materiálu se používá přísada STORFLUX. Pro každou směs jsou stanoveny moduly tuhosti asfaltové směsi a určeny únavové charakteristiky asfaltové směsi. Zjištěné vlastnosti jsou porovnávány pro různé zastoupení R-materiálu.
The subject of this Ing. thesis is asphalt mixture with increasing RAP (Reclaimed Asphalt Pavement). The theoretical part defines the terms of recycling and RAP and types of recycling. The practical part is devoted to the production and testing of asphalt mixtures with different volume RAP. The proposed asphalt mixture is asphalt concrete for base layer ACP22 +. Content of RAP in mixtures is 0%, 30%, 50% and 70%. As a special additive to soften the asphalt from RAP is used ingredient STORFLUX. For each mixture are established modulus stiffness of asphalt mixture and determined fatigue characteristics of asphalt mixture. The identified properties are compared for the different representation of RAP.
Description
Citation
URBANEC, L. Problematika zvyšování podílu R - materiálu v asfaltových směsích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO