Porovnání různých metod nelineárního výpočtu konstrukcí s hlediska rychlosti, přesnosti a robustnosti.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem práce je porovnat iterační metody, které program RFEM 5 používá při nelineárních výpočtech konstrukcí, konkrétně při analýze velkých deformací a postkritické analýze. Porovnání by mělo sloužit jako návod, která výpočetní metoda je nejpřesnější, nejrychlejší a nejspolehlivější z hlediska získání výsledků. Časová náročnost bude posuzována dle trvání výpočtu řešení a času potřebnému k výpočtu jedné iterace. Robustnost budeme porovnávat podle spolehlivosti metod při běžném používání. Přesnost výpočtu se bude určovat z porovnání maximálních deformací konstrukcí. Porovnání se uskuteční na několika praktických příkladech.
The aim of the thesis is to compare the iterative methods which program RFEM 5 uses the non-linear calculations of structures, namely the analysis of large deformations and post critical analysis. Comparison should serve as a basis for which calculation method is the most accurate, fastest and most reliable in terms of getting results. Time-consuming will be judged according to the calculation of the solution and the time needed to compute one iterativ. Robustness we will compare the reliability of methods in in normal use. Accuracy of the calculation will be determined by comparing the maximum deformation structures. Comparison will be made with examples from practice.
Description
Citation
BRAVENEC, L. Porovnání různých metod nelineárního výpočtu konstrukcí s hlediska rychlosti, přesnosti a robustnosti. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO