Vliv provzdušnění a ošetřování na vývoj modulu pružnosti betonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá vlivem různých činitelů na pevnost betonu v tlaku a modul pružnosti. Zejména se soustředí na vliv ošetřování v rané fázi a provzdušnění betonu. Součástí práce je vyhodnocení laboratorního měření, které bylo prováděno na normových krychlích a normových trámcích. Sledován byl vývoj modulů pružnosti v čase až do jeho stáří 730 dní s ohledem na provzdušnění a způsob ošetřování betonu. Druhá část experimentu se zabývá srovnáním teoretických průběhů dotvarování v závislosti na hodnotě modulu pružnosti dle různých předpisů. Opět je zde zohledněno provzdušnění a vliv počátečních podmínek.
Master's thesis deals with influence of various factors on the concrete compressive strength and modulus of elasticity. This work concentrates mainly on the influence of early curing and air entrainment of concrete. One part of this work is the evaluation of laboratory measurement, which was carried out on cubes of standard and norm prisms. The development of elastic moduli was monitored in time to 730 days of age with respect to air entrainment and curing conditions. The second part of the experiment deals with a comparison of theoretical creep curves depending on the value of the modulus of elasticity based on different standards. Again, the air entrainment effect and influence of initial conditions are reflected.
Description
Citation
BARTULÍKOVÁ, R. Vliv provzdušnění a ošetřování na vývoj modulu pružnosti betonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-28
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO