Akustické mikroklima nevýrobních objektů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na působení akustického mikroklima v nevýrobních objektech na člověka. V rámci zpracování tématu byla provedena měření hladin akustického tlaku v skutečných objektech a zpracovány protokoly dle metodiky dané platnými normovými a právními předpisy. V části analýza tématu se zabývám aktuálními způsoby útlumu hluku ve vzduchotechnice a vliv aerodynamického hluku. Část aplikace na reálném objektu se zabývá posouzením stávajícího stavu a návrhem opatření pro zlepšení akustických poměrů v laboratořích v centru výzkumu v Brně. Tato část zahrnuje popis zařízení a vypracování dvou variant řešení s jejich posouzením.
This master´s thesis focuses on effect of acoustic microclimate in non-production buildings to human. Within elaboration this topic was made measurment acoustic power level and created protocols by valid technical standards and law. I dedicate to damping noise and aerodynamic noise in airconditioning in part topic analysis. The part aplication on real object deal with assessment current status and draft measure for improve acoustic ratio in laboratories in center of research located in Brno. That includes describe of air-cndition unit and development two variants and their rating.
Description
Citation
JELÍNEK, O. Akustické mikroklima nevýrobních objektů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO