Energetická bilance čistíren odpadních vod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá energetickým posouzením vybrané městské čistírny odpadních vod a to konkrétně ČOV Polička. V první, úvodní kapitole jsou vysvětleny základní pojmy a cíle práce. Druhá kapitola je věnována popisu pojmu energetický audit, jak energetický audit probíhá, co musí obsahovat a jeho rozsah. Třetí kapitola je věnována tématu posuzování životního cyklu produktu metodou LCA (Life Cycle Assessment). Čtvrtá kapitola se zabývá spotřebou elektrické energie na čistírnách odpadních vod u nás a ve světě. V páté kapitole je popsána technologická část ČOV Polička, popis základních objektů a zařízení s fotodokumentací. V šesté kapitole dochází k posouzení ČOV Polička z hydraulického hlediska a posouzení vybraných strojních zařízení, dále jsou zde shrnuty investiční a provozní náklady s dobou návratnosti investičních nákladů.
This masters thesis is dealing with energetic evaluation of selected municipal WWTP – WWTP Polička. First chapter, introduction explains basic terms and goals of thesis. Second chapter explains energy audit, energy audit process its scope and contents. Third chapter deals with assesing life cycle using LCA (life cycle assesment). Fourth chapter deal with energy consumption at WWTP in Czech Republic as well as in the world. Fifth chapter describes technology of WWTP Polička and its fundamental objects. Sixth chapter is assesment of WWTP Polička from hydraulic point of view and assesment of selected machinery. Further there is summation of capital and operational costs followed by capital investment return.
Description
Citation
NOVOTNÝ, J. Energetická bilance čistíren odpadních vod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-28
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO