Nové trendy při výstavbě netuhých vozovek.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce je představení novinek a trendů při výstavbě netuhých vrstev vozovek, které se využívají ve světě. Práce je zaměřena na přehled povrchů, které přispívají ke snížení hlukové zátěže z dopravy, a na pojiva, které jsou založena na přírodní bázi, tzv. bioasfalty. Podává ucelený souhrn informací o zvyšování podílu R-materiálu v asfaltových směsích a nabízí možné postupy, které by mohly vést ke zvýšení životnosti vozovek.
The aim of this thesis is to introduce innovations and trends in the construction of flexible pavement layers, which are used abroad. The paper is focused on some surfaces, which help to reduce noise pollution from traffic, and binders, which are based on natural ingredients called bioasphalt. It provides an information summary of increasing share of reclaimed asphalt in bituminous mixtures and introduces possible procedures that could lead to an increase in pavement life.
Description
Citation
PALÁTOVÁ, M. Nové trendy při výstavbě netuhých vozovek. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO