Lávka pro pěší přes řeku Moravu, Mikulčice - Kopčany

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je návrh a posouzení ocelové konstrukce lávky pro pěší a cyklisty přes řeku Moravu. Jedná se o návrh nové konstrukce. Návrh je proveden ve dvouch alternativách. Aletrnativa 1: Lávka je trojpolová, rozpětí polí je 27+81+27 m, střední pole je vyztuženo obloukem. Na oblouk je zavěšena mostovka tvořená komorovým nosníkem. Mostovka je dolní ocelová ortotropní. Uspořádání táhel je radiální. Aleternativa 2: Střední pole je vyztuženo dvojicí k sobě skloněných oblouků. Na oblouky je zavěšena mostovka tvořená dvojicí trámů a příčníky. Mostovka je dolní ocelová ortotropní. Uspořádání táhel je radiální. Větrové ztužidlo má tvar Vierendeelova nosníku.
The topic of my master's thesis is a concept and evaluation of a new steel construction of a foot bridge for pedestrians and cycles across the river Morava. The concept has two alternatives. Option 1: The foot bridge has three spans. The span lengths are 27+81+27m, the middle span is stiffened by an arc. There is a bridge deck that consists of a cellular beam which is locked onto the arc. The bridge deck is lower, steel and orthotropic. The arrangement of rods is radial. Option 2: The middle span is stiffened by two arcs bowed to each other. The bridge deck consists of two beams with crossbeams and is locked onto the arcs. The bridge deck is again lower, steel and orthotropic. The arrangement of rods is radial. The wind bracing has a shape of a Vierendeel beam.
Description
Citation
BÍLEK, J. Lávka pro pěší přes řeku Moravu, Mikulčice - Kopčany [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO