Návrh malé víceúčelové nádrže v k.ú Velké Albrechtice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce řeší sestavení algoritmu výpočtů pro transformaci povodňové vlny v programu Excel a jeho následné využití pro návrh malé víceúčelové nádrže. Výpočet zohledňuje jak samotné vypouštěcí objekty, tak polohu a rozměr bezpečnostního objektu, zatopené plochy a objemy, návrhovou povodeň aj. další parametry. Součástí práce je také matematická modelace ztrát z průsaku hrází a vsaku do podloží zátopové oblasti v programu Hydrus 2D. Protože je vodní dílo významným krajinotvorným prvkem, návrh zohledňuje také estetické hledisko, mezi které patří návrh litorální zóny, tvar stálého nadržení a prostor pro vznik promenády.
The first section of this diploma thesis pursues an algorithm design of flood wave transformation in Excel software and its application afterwards. The software is used to design a small multipurpose reservoir. The algorithm covers consumption calculations of typical dam structures such as discharge structures, sluice planks, narrowed section of discharge pipes and safety spillways. The thesis also includes a mathematical model of water infiltration into the bottom of the inundation area and through the dam body. The last section of the thesis is dealing with an aesthetic integration of the whole structure into the local environment.
Description
Citation
NOVÁK, R. Návrh malé víceúčelové nádrže v k.ú Velké Albrechtice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-02-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO