Cena stavebního podniku a jeho pozice na trhu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je provedení ocenění podniku TOPGEO BRNO, spol. s r.o. výnosovými metodami oceňování – metodou diskontovaných peněžních toků (DCF), metodou ekonomické přidané hodnoty (EVA) a také majetkovou metodou. Teoretická část práce obsahuje východiska oceňování podniku a popis základních metod oceňování. Praktická část sestává ze strategické a finanční analýzy a samotného ocenění podniku TOPGEO BRNO, spol. s r.o. Závěrem je doporučení pro společnost k udržení pozice na trhu.
The main aim of this master’s thesis is determining the company's value by using yield valuation methods – discounted cash flow (DCF) and economic value addend (EVA) and also by property approach. The theoretical part of the thesis bases on valuation and description of basic methods of valuation. The practical part consists of strategic and financial analysis, and business valuation TOPGEO BRNO, spol. s.r.o. In conclusion is recommendation for the company to maintain its position on the market.
Description
Citation
SOLODILOVA, L. Cena stavebního podniku a jeho pozice na trhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2014-02-05
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO