Posouzení železobetonového prvku použitím pravděpodobnostního přístupu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá posouzením železobetonového prvku pomocí plně pravděpodobnostního přístupu a jeho porovnáním s metodou dílčích součinitelů spolehlivosti. Tento přístup posouzení mezního stavu únosnosti bude aplikován na stanovení mezního stavu únosnosti železobetonového sloupu namáhaného kombinací „N+M“, tedy normálovou silou a ohybovým momentem. Konkrétně se budu zabývat kruhovým železobetonovým sloupem s a bez vlivu ovinutí jednosměrnou tkaninou z uhlíkových vláken a porovnáním teoreticky určených hodnot s hodnotami určenými experimentem, který je prováděn na Ústavu betonových a zděných konstrukcí Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně.
This thesis deals with the assessment of reinforced concrete elements using a fully probabilistic approach and its comparison with the method of partial reliability factors. This method of ultimate limit state design will be applied to determine the ultimate limit state of reinforced concrete column loaded by a combination of "N + M", the normal force and bending moment. Specifically, I will solve a circular reinforced concrete column with and without the effect of wrapping unidirectional carbon fiber fabrics and comparing the theoretically determined values with the values determined by experiment, which is carried out at the Institute of Concrete and Masonry Structures Faculty of Civil Engineering of the Technical University in Brno.
Description
Citation
SIGMUND, V. Posouzení železobetonového prvku použitím pravděpodobnostního přístupu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-02-05
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO