Rekonstrukce předpjatého železničního mostu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem zesílení hlavní nosné konstrukce železničního mostu ,,Gagarin‘‘ v km 5,872 na trase Český Těšín – Ostrava Kunčice. Zesílení je řešeno kombinací spřažení s železobetonovým korytem nového kolejového lože a dodatečným předpětím nesoudržnými kabely. Jsou navrženy 3 varianty rekonstrukce, pro které je proveden návrh a posouzení nosné konstrukce dle platných norem. Na základě výpočtů je provedeno zhodnocení jednotlivých variant. Pro nejvhodnější řešení jsou provedeny doplňkové výpočty a výkresová dokumentace.
Diploma thesis describes the design of main structure reinforcement of the railway bridge ,,Gagarin’’ in the 5,872 km of route Český Těšín – Ostrava Kunčice. Reinforcement is achieved by combination of composite slab-shaped channel with the continuous gravel ballast and free additional prestressing cables. There are 3 variants for which the design and assessment of main structure is performed. Evaluation of the options is performed on basis of calculations. There are made additional calculations and drawings for best variant.
Description
Citation
MACKOVÁ, L. Rekonstrukce předpjatého železničního mostu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-02-06
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO