Průzkum a hodnocení stavu dřevěné konstrukce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato práce je zaměřena na sestavení přehledného postupu diagnostiky dřevěné konstrukce a to konkrétně památkově chráněné dřevěné konstrukce krovu kostela sv. Bartoloměje v Ivani. Hlavním podnětem vypracování diagnostiky bylo rozsáhlé poškození a napadení krovu a snaha o sanaci konstrukce a celého objektu kostela s důrazem na zachování historických hodnot. Diagnostika krovu probíhala na základě průzkumu smyslovými a přístrojovými metodami. V prvním kroku byly zjištěny všechny rozměry jednotlivých prvků konstrukce, byl určen typ krovové soustavy. Následný průzkum se zaměřil na určení rozsahu a příčin poškození. V návrhu sanačního postupu je kladen důraz na konstrukční sanaci za předpokladu aplikace navazujících postupů, jako je např. preventivní chemická ochrana.
This work is focused on compilation of general diagnostic methods used for diagnostic of wooden structures specifically listed wooden roof truss of church st. Bartholomew in Ivan. The main impulse of diagnosis was extensive damage and attack of truss and effort on rehabilitation and construction of the entire building of the church with an emphasis on preserving historical values. Diagnosis of truss was based on the research used sense and instrumental methods. In the first step, identify all dimensions of the individual elements of the structure was determined, the type truss system was intended. Follow-up survey was focused on determining the extent and causes of damage. In design of the rehabilitation process emphasis is placed on structural rehabilitation provided by follow-up processes, such as preventive chemical protection.
Description
Citation
KŘIVÁNKOVÁ, S. Průzkum a hodnocení stavu dřevěné konstrukce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO