Teplotně-vlhkostní posouzení prvků krovu s nadkrokevním systémem zateplení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato práce se zabývá teplotně-vlhkostním posouzením dřevěných prvků u střech s nadkrokevním systémem zateplení. V rámci tohoto systému se pak zaměřuje především na detaily vytvoření přesahu střechy, neboť právě zde dochází k největšímu vlhkostnímu namáhání dřevěných prvků. V práci jsou popsány různé varianty provedení tohoto detailu, u kterých je následně ověřováno splnění tepelně-technických požadavků a požadavků kladených na dřevo zabudované v konstrukci. Teoretické výpočty jsou pak porovnávány s měřením, které bylo prováděno na reálné stavbě. Pro toto měření bylo vyvinuto vlastní měřící zařízení. Jeho vývoj je rovněž popsán v této práci.
This thesis deals with the temperature-moisture assessment of members in truss with above-rafter thermal insulation. Within this system it focuses on the details of creating a roof overhang because that is where the timber elements are under the greatest amount of moisture stress. Different variations of this detail are presented including the extent to which thermo-technical requirements and requirements surrounding the built-in timber elements are satisfied. Theoretical calculations are then compared with measurements which were performed on a real building. This task of measurement involved developing a new measuring device. The development of this device is also described in this paper.
Description
Citation
SOUDEK, P. Teplotně-vlhkostní posouzení prvků krovu s nadkrokevním systémem zateplení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO