Lehčené omítky modifikovaného složení pro konečnou povrchovou úpravu ETICS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na ověření parametrů tenkovrstvých lehčených minerálních omítek s modifikovaným složením. Jsou využity alternativní suroviny, a to expandovaný perlit Vapex, kalcinovaná křemelina Celite a odpadní pomleté zářivkové sklo. V teoretické části jsou shrnuty poznatky z dokončených výzkumů, zabývající se problematikou náhrady plniva lehčenou složkou. V experimentální části je testována zpracovatelnost čerstvé směsi, fyzikálně-mechanické, sorpční a tepelně-technické charakteristiky. Je porovnán estetický vzhled povrchu a shrnuty výsledky měření.
The diploma thesis is focused on the verification of the parameters of thin lightweight mineral plasters with modified composition. As alternative raw materials are used expanded perlite Vapex, calcined diatomite Celite and powder waste glass of fluorescent lamps. In the theoretical part is summarized knowledge from completed studies dealing with the issue of compensation porous filler component. In the experimental part is tested consistency of fresh mixture, physical-mechanical, sorption and thermal insulating characteristics. It is compared the appearance of the surface and summarized the results of measuring.
Description
Citation
NEUBAUEROVÁ, A. Lehčené omítky modifikovaného složení pro konečnou povrchovou úpravu ETICS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2014-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO