Výzkum příčin vzniku poruch betonových prvků typu Face Block

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je zaměřená na analýzu vlivů, které způsobují defekty betonových tvárnic. Zkušenosti z praxe ukazují, že defekty tvárnic se velmi často projevují ve formě trhlin. Velká míra výskytu defektů je přisuzována právě objemovým změnám nekvalitního výplňového betonu. Cílem této práce je analýza získaných poznatků z praxe a průzkum požadavků kladených na samotnou zdící tvárnici a především na výplňový beton, který slouží k zmonolitnění konstrukce, právě z těchto tvárnic postavených. Pozornost bude věnována především spolupůsobení systému tvárnice – výplňový beton. Zde se především zaměříme na objemové změny vyvolané změnou úrovně vlhkosti a především cyklickému působení vlhkosti.
This master thesis focus on the analysis of effects that cause defects in concrete blocks. Experiences show that the defect of the blocks are often manifested in the form of cracks. Great rate of occurrence of defects is attributed to volume changes of poor quality concrete filler. The aim of this master thesis is to analyze the finding from the practical use and exploration of the requirements for the actual blocks and especially the concrete filler which is used to make monolithic structures built from these blocks. The attention will be paid to the interaction between the block and the concrete filler. Here we focus mainly on the volume changes caused by a change of moisture level and especially the cyclic moisture.
Description
Citation
EGER, L. Výzkum příčin vzniku poruch betonových prvků typu Face Block [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2014-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO