Číslicové hodiny s povrchově montovaným maticovým displejem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem číslicových hodin řízených DCF77 signálem vysílaným z německého Mainflingenu, jejichž úkolem je použití jako stolní hodiny. K zobrazování je použit maticový LED displej velikosti 8x32 ve formě modulu připájeného pomocí hranového připojení k základní desce. V práci jsou popsána možná technická řešení ovládání maticového LED displeje, způsob osazení modulu maticového LED displeje a dalších důležitých součástí a jejím výstupem je funkční vzorek těchto hodin.
This bachelor´s thesis deals with a draft of digital clock controlled by DCF77 signal transmitted from deutschland Mainflingen, designed as table clock. Matrix LED display, size 8x32, in form of a module that is soldered to a basic plate, and is used for displaying. Possible technical solutions for driving dot LED matrix, mounting technology and other parts are described and the outcome is a designed schema with printed circuit board.
Description
Citation
FILKA, T. Číslicové hodiny s povrchově montovaným maticovým displejem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jana Drbohlavová, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šesták (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: 1) Jaká je funkce jednotlivých prvků v blokovém schématu kapacitního snímání dotyku? 2) Jakého typu je uvedený klopný obvod? 3) Jaká pájka byla použita při pájení? Uveďte příklad bezolovnaté pájky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO