Integrace měření do CNC obrábění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na integraci měření do procesu obrábění. Cílem je vytvořit přehled používaných měřících sond, popsat principy jakými sondy fungují a rozdělit je dle konstrukce a použití. Praktická část je zaměřena na vytváření měřících cyklů v softwaru Produktivity+ a jejich implementací do obráběcích cyklů na stroji MCV 1210. Součástí řešení je i návrh dvou testovacích obrobků a ekonomické zhodnocení zavedení obrobkových sond do procesu obrábění.
This master thesis deals with integration of measuring into process of machining. The object of this work is making summary of using measuring probes, description of the probes working principles and their division by construction and usage. The practical part of this work deals with creation of measuring cycles in softwaru Productivity+ and their implementation to machining cycles in MCV 1210. In the last part, two testing workpieces were created and the economic evaluation of introduction of the probes into machining process was performed.
Description
Citation
VLČEK, M. Integrace měření do CNC obrábění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Oto Barborák, CSc. (člen) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (člen) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl dotazy vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly položeny ještě následující dotazy: 1. Pohovořte o vlastních zkušenostech či názorech z práce s měřícími sondami. 2. Přibližte Váš časový harmonogram ze sestavování Vašich testů. Co probíhalo plynule a kde se naopak vyskytly jisté (neočekávané) komplikace, lze li to takto formulovat. 3. Koncové měrky, použitý materiál. 4. Použitý dotykovy snímač, funkce 5. Funkce piezoelektrického snímače.. 6. Aplikovaný způsob vyhodnocení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO