NOVÉ NA STARÉ – Brno, nároží Bratislavská - Stará

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Zástavbu parcely tvoří 3 objekty, nároží zůstává otevřené a vytváří z jižní části veřejný prostor - náměstí. Severní část je tvořena zatravněným vnitroblokem. Hlavní pětipatrová budova má funkci bydlení pro studenty, je však možné jednoduchými stavebními úpravami v interiéru tyto studentské byty přetvořit na byty pro páry nebo začínající mladé rodiny. Parter tohoto objektu lemuje přízemní budova obchodu s potravinami. Na tu navazuje taneční či sportovní centrum, vybavené třemi sály a prosklenou fasádou do nově vzniklého náměstí, která je opatřena stínícími prvky v podobě svislých dřevěných lamel. Parkování je řešeno zakladačem s parkovacími místy pro obyvatele domu i pro veřejnost. Konstrukce zakladače se nachází 3m pod terénem vnitrobloku.
The project is composed of three buldings, with opened corner, creating public space southly. Northern part is created by green courtyard. The main five-storey building offers student housing, with the possibility to transform the student apartments into apartments for couples or young families. Parter this object lines ground floor building of a grocery store. The following dancing or sports center, with glass facade into a new square, equipped by shielding elements in form of vertical wooden slats, offers three halls. Parking is solved by an automatic car parking system, with parking spaces for residents and the public. Construction of the car parking system is 3 meters below ground courtyard.
Description
Citation
POLONYANKINA, N. NOVÉ NA STARÉ – Brno, nároží Bratislavská - Stará [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Jiljí Šindlar, CSc. (předseda) Ing. arch. Yvona Boleslavská, Ph.D. (člen) Ing. arch. Petra Matoušková (člen) doc. Ing. Monika Petříčková, Ph.D. (člen) Ing. arch. Barbora Ponešová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-05-27
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO